Eksport af tabeller fra Farmtal

I Farmtal Online er der pt. problemer med at eksportere tabeller til Excel, hvis man bruger Internet Explorer eller Firefox. Når man klikker på ”Eksporter til Excel”, åbnes der alene en tom fil – desværre uden besked om, hvad der er gået galt. Problemet skyldes, at Microsoft har hævet sikkerhedsniveauet for, hvilke filer der kan åbnes i Excel. Det betyder, at de filer, som FTO eksporterer, som udgangspunkt anses for at være farlige.

For at eksportere tabeller fra FTO til Excel i øjeblikket skal man manuelt fjerne den blokering, der bliver sat af Windows. Hvordan du skal gøre det, er vist nedenfor. Alternativt kan du bruge Google Chrome. SEGES undersøger om det er muligt at lave en løsning, så man igen kan eksportere tabeller direkte til Excel. Følg med her på siden for nyt om emnet.

Vi beklager de gener, som dette medfører.

1. Når du klikker på Eksporter til Excel i FTO, skal du vælge at gemme filen på din computer. I Internet Explorer ser det således ud – det ser anderledes ud, hvis du bruger Firefox. Vælg gem som og gem filen, som du normalt ville have gjort.

farmtalonlineeksport1

2. Find filen, der hvor den er gemt, f.eks. via stifinder – (eller ved i Explorer at klikke på ”Åbn mappe” i bunden af skærmen)

farmtalonlineeksport2

3. Højreklik på filen – vælg ”Egenskaber” i bunden af listen. Det giver følgende billede – her skal du klikke på ”Fjern blokering” og derefter ”OK”. Du kan nu åbne filen som normalt.

farmtalonlineeksport3